5 نکته جالب درباره ی شهر زیبای استانبول

از بزرگترین و پر جمعیت ترین شهر های ترکیه میتوان استانبول را نام برد.استانبول با جاذبه های گردشگری بسیار زیبا و تاریخ و تمدنی غنی یکی از بهترین مکان های گردشگری و پر توریست محسوب می شود.

5 نکته جالب درباره ی شهر زیبای استانبول

از بزرگترین و پر جمعیت ترین شهر های ترکیه میتوان استانبول را نام برد.استانبول با جاذبه های گردشگری بسیار زیبا و تاریخ و تمدنی غنی یکی از بهترین مکان های گردشگری و پر توریست محسوب می شود.

موقعیت جغرافیایی و تاریخی

تنها شهری که در دنیا در مرز بین دو قاره یعنی آسیا و اروپا قرار گرفته است استانبول می باشد.در گذشته استانبول پایتخت امپراطوری‌های بزرگ روم، عثمانی و بیزانس بود است اما جالب است بدانید در حال حاضر آنکارا پایتخت این شهر می باشد.



جمعیت

استانبول دارای جمعیت حدودی 20 میلیون می باشد و اگر بخواهیم از نظر وسعت شهر نسبت جمعیت را در نظر بگیریم می توان گفت استانبول از پر جمعیت ترین شهر های دنیا محسوب می شود.



مکان های تاریخی

بیشتر آثار تاریخی معروف استانبول در مکان هایی به نام «سلطان احمد» یا «شهر قدیمی» قرار گرفته است.همچنین ایاصوفیه که برای مدت ۹۰۰ سال بزرگ‌ترین کلیسای جهان بود به‌عنوان یک کلیسای جامع در سال ۵۳۷ میلادی ساخته شد بعد از سال ۱۴۵۳ در دوران حکومت عثمانی‌ها به‌عنوان مسجد و بعد ها در ترکیه امروزی به موزه تبدیل شد.



بازار بزرگ

از قدیمی‌ترین و بزرگ‌ترین بازارهای سرپوشیده‌ی جهان می توان از بازار بزرگ استانبول که کار خود را از سال ۱۴۶۱ میلادی شروع کرده نام برد.در روز حدود ۲۵۰ هزار تا ۴۰۰ هزار نفر از این بازار بازدید بر اساس آمار این بازار حدود ۶۰ راسته و ۵ هزار مغازه دارد. بعد ها در سال ۱۹۸۷ در استانبول مرکز خرید «Galleria Ataköy» ساخته شد که شروع ساخت و ساز فروشگاه‌ها و مراکز خرید مدرن ترکیه شد.



جزایر

اگر از آن دسته از افرادی هستید که از شلوغی شهرگریزانید در سفر به استانبول حتما سری به جزایر «پرنس» که مجمع الجزایری است که از ۹ جزیره تشکیل شده است بزنید.جالب است بدانید که ورود اتومبیل به آاین جزایر ممنوع است.

طبقه بندی موضوعی

عمارت مجیدآباد یا ارباب هرمز، بنایی متعلق به اواخر دورۀ قاجار بوده که در قریه‌ای به همین نام قرار داشته است.در ادامه تاریخچه ای از این عمارت را با هم بررسی میکنیم.

 

 عمارت مجیدآباد یا ارباب هرمز درزمان قاجار

بنا بر اسناد، زمین‌های این منطقه ابتدا در تصرف عین‌الدوله، صدراعظم دربار قاجار، بود. نخستین مالک این اراضی که به‌روشنی در اسناد تاریخی از او نام برده شده، حاج محمدخان ابری (بسطامی) معروف به حاجب‌الدوله است.پس از وی اراضی، به فرزندش محمدحسین‌خان مشیر خلوت رسید و در زمان مظفرالدین‌شاه این اراضی در تصرف میرزا نصرالله ناصرالسلطنه بود. بعد از استیلای مشروطه‌خواهان بر طهران، مالکیت اراضی به لطفعلی امیر مفخم فرزند امام‌قلی‌خان بختیاری منتقل شد و پس از او به فرزندش ابواقاسم خان بختیار رسید.

 

ارباب هرمز که بود

هرمز آرش، معروف به ارباب هرمز، یکی از زرتشتیان زاده‌شده در محلۀ خیرآباد یزد بود که با حاصل کار و تلاش خود در هندوستان به ایران بازگشته و در سال ۱۳۲۷خورشیدی، تهرانپارس فعلی را که در حدود ۳۶میلیون متر مربع مشتمل بر سه قریۀ مجیدآباد، مهدی‌آباد و حسین‌آباد بود، از بی‌بی عظیمه‌خانم بختیار، بیوۀ ابوالقاسم‌خان بختیار، سه دانگ به نام خود و سه دانگ به نام همسرش، خرید و با مشارکت آقایان وفادار تفتی و رستم مرزبان و کمک آقایان مهندس ناصرزاده، پورتیمور و مهاجر، اقدام به نقشه‌برداری، خیابان‌کشی، تفکیک اراضی و احداث مراکز عام‌المنفعه شامل درمانگاه، مراکز پلیس، منابع آب، برق‌رسانی، مدارس، مساجد و غیره کرد.

 

مشخصات عمارت مجیدآباد یا ارباب هرمز

عمارت فعلی معروف به ارباب هرمز با مساحت تقریبی ۹۰۰مترمربع، به سبک ترکیبی از معماری سنتی با معماری قفقاز، در دو طبقه به‌همراه زیرزمینی کوچک در ابتدا در باغی به‌وسعت یک میلیون مترمربع بنا شده بود و در حال حاضر ۴۲هزار مترمربع از آن باقی مانده است.فرم بنای موجود با شکل اولیۀ آن مقداری متفاوت است و این بنا حداقل در چهار مرحله دچار تغییرات اساسی شده است.

 

عمارت مجیدآباد یا ارباب هرمز  از گذشته تا کنون

مطابق شواهد، بنای اولیه منطبق با الگوی کوشک‌های ایرانی و با ابعادی کوچک‌تر بوده است که در مرحلۀ بعد، به شکل یک کوشک تابستانی با فضاهای باز، بازسازی شده است و نهایتاً با حضور ارباب هرمز در بنا، پس از توسعه در دو جبهۀ غربی و شرقی، قسمت‌های ستون‌دار داخلی با اجرای جرزهای باربر از هم جدا شده‌اند.این بنا در سال ۱۳۸۴به شمارۀ ۱۴۶۱۰در فهرست آثار ملی به ثبت رسیده است.