5 نکته جالب درباره ی شهر زیبای استانبول

از بزرگترین و پر جمعیت ترین شهر های ترکیه میتوان استانبول را نام برد.استانبول با جاذبه های گردشگری بسیار زیبا و تاریخ و تمدنی غنی یکی از بهترین مکان های گردشگری و پر توریست محسوب می شود.

5 نکته جالب درباره ی شهر زیبای استانبول

از بزرگترین و پر جمعیت ترین شهر های ترکیه میتوان استانبول را نام برد.استانبول با جاذبه های گردشگری بسیار زیبا و تاریخ و تمدنی غنی یکی از بهترین مکان های گردشگری و پر توریست محسوب می شود.

موقعیت جغرافیایی و تاریخی

تنها شهری که در دنیا در مرز بین دو قاره یعنی آسیا و اروپا قرار گرفته است استانبول می باشد.در گذشته استانبول پایتخت امپراطوری‌های بزرگ روم، عثمانی و بیزانس بود است اما جالب است بدانید در حال حاضر آنکارا پایتخت این شهر می باشد.



جمعیت

استانبول دارای جمعیت حدودی 20 میلیون می باشد و اگر بخواهیم از نظر وسعت شهر نسبت جمعیت را در نظر بگیریم می توان گفت استانبول از پر جمعیت ترین شهر های دنیا محسوب می شود.



مکان های تاریخی

بیشتر آثار تاریخی معروف استانبول در مکان هایی به نام «سلطان احمد» یا «شهر قدیمی» قرار گرفته است.همچنین ایاصوفیه که برای مدت ۹۰۰ سال بزرگ‌ترین کلیسای جهان بود به‌عنوان یک کلیسای جامع در سال ۵۳۷ میلادی ساخته شد بعد از سال ۱۴۵۳ در دوران حکومت عثمانی‌ها به‌عنوان مسجد و بعد ها در ترکیه امروزی به موزه تبدیل شد.



بازار بزرگ

از قدیمی‌ترین و بزرگ‌ترین بازارهای سرپوشیده‌ی جهان می توان از بازار بزرگ استانبول که کار خود را از سال ۱۴۶۱ میلادی شروع کرده نام برد.در روز حدود ۲۵۰ هزار تا ۴۰۰ هزار نفر از این بازار بازدید بر اساس آمار این بازار حدود ۶۰ راسته و ۵ هزار مغازه دارد. بعد ها در سال ۱۹۸۷ در استانبول مرکز خرید «Galleria Ataköy» ساخته شد که شروع ساخت و ساز فروشگاه‌ها و مراکز خرید مدرن ترکیه شد.



جزایر

اگر از آن دسته از افرادی هستید که از شلوغی شهرگریزانید در سفر به استانبول حتما سری به جزایر «پرنس» که مجمع الجزایری است که از ۹ جزیره تشکیل شده است بزنید.جالب است بدانید که ورود اتومبیل به آاین جزایر ممنوع است.

طبقه بندی موضوعی
  • ۰
  • ۰

یکی از بناهای دوره قاجار عمارت مسعودیه تهران است. این عمارت در طول عمرش اتفاقات زیادی را به خود دیده و یکی از اماکن مهمی بوده که در حوادث تاریخی نقش داشته و شاهد رویدادهای زیادی بوده است. 

 
ساختن عمارت مسعودیه
مسعودمیرزا ملقب به ظل‌السلطان فرزند ناصرالدین‌شاه قاجار در سال ۱۲۹۰ هجری قمری باغ نظامیه که در جنوب باغ نگارستان قرار داشت را خریداری کرد و پنج سال بعد به دستور او رضاقلی خان معمار در زمینی به مساحت ۴۰۰۰ متر مربع و در سمت غربی باغ نظامیه، باغ و عمارتی ساخت که به نام مسعودمیرزا، مسعودیه نامیده شد. 
 
عمارت مسعودیه از لحاظ معماری
براساس اسناد موجود، باغ مسعودیه به رسم تمام بناهای آن زمان دو بخش اندرونی و بیرونی داشت که امروز فقط بخش بیرونی باغ باقی مانده است.  باغ فعلی هفت عمارت دارد که از طریق چندین حیاط به هم ارتباط دارند.باغ مسعودیه زیبا و باشکوه دارای تمام ویژگی‌های یک باغ منحصربه‌فرد ایرانی است، در مسیر عبور جوی آب ساخته شده و با دیوارهای بلند احاطه شده و داخل آن عمارت تابستانی و استخری بزرگ وجود دارد. علاوه بر این‌ها نقش‌ها و عناصری از معماری فرنگی مانند کلاه‌فرنگی  هم در آن به کار رفته است.عمارت مسعودیه در میدان بهارستان، ضلع جنوب غربی، خیابان اکباتان واقع شده است.
 
عمارت مسعودیه در زمان مشروطه
یکی از حوادث تاریخی که این عمارت شاهد آن بوده انقلاب مشروطه است. در طول نهضت مشروطه این عمارت به خاطر موقعیتش که نزدیک میدان بهارستان بود و همچنین اختلافات بین ظل السلطان و مظفر الدین شاه، یکی از پایگاه‌های مشروطه خواهان و مخالفان محمد علی شاه بود.
 
به رگبار بستن عمارت مسعودیه
همچنین حادثه تاریخی مهم دیگری که در محل این عمارت رخ داد منفجر شدن بمب دست ساز در زیر کالسکه محمد علی شاه در نزدیکی عمارت مسعودیه تهران بود که همین موضوع بهانه ای شد تا او مجلس را به توپ ببند و به دنبال این اتفاق خانه ظهیرالدوله و عمارت مسعودیه تهران و همچنین خانه های دیگر مشروطه خواهان و پایگاه هایشان را به رگبار بستند.